10.12.2005. aastal loodud seltsi eesmärk on kõigi Vasalemma valla laste õiguste, arengu ja huvide kaitsmine.
Seltsil on 14 liiget ning juhatus, kuhu kuuluvad Tiiu Mets, Küllike Zukker, Liivika Erissaar, Hanna Uustal ja Kaire Veeroja-Vannaasseme.

esmaspäev, 25. juuni 2012

Lastekaitsepäeva kajastus


Lastekaitsepäev läks igati korda

Lastekaitse seltsi eestvõttel ja mitmete heade abiliste koostöös tähistati ka Vasalemma vallas lastekaitsepäeva, seekord sobivalt laupäevasel päeval, 2. juunil. Hea traditsiooni kohaselt alustati päeva laste rongkäiguga kuuseplatsilt, kus kõik vapralt kaasamarssijad said näppu värvilised õhupallid. Kuna ilmataat oli taeva vihmapilvedega katnud ning trikitas ka tuulega, sammus kõik see mees seltsimaja kaitsva katuse varju.

Kõigepealt oli sealne lava päeva peategelaste – laste endi päralt. Teiste ees astusid tantsude ja lauludega üles Vasalemma ja Rummu lasteaia lapsed ning Vasalemma koolinoored Andres ja Gerda. Kõik soovijad said meisterdada tuulelohesid, palliga märki visata ja joonistada. Kes tuulist ilma ei peljanud, võis õues hobust paitada ning hobujuhi Katri Johanna abil lühikese ratsasõidugi teha. Väikeseks näljapeletuseks said kõik väiksemad ja suuremad tegelased pihku kõigi laste lemmikmaiuse - jäätisetopsi.

Päeva naelaks oli kindlasti Vello Vaheri tsirkuseperekonna üleastumine. Et lastele kõrgel lae all tehtud kaelamurdvad trikid meeldisid, polnud kahtlustki – iga harjutust saatis kõva kätteplagin. Närvikõdi tekitamiseks katsetati ka teravate naelte peal pikutamist ning trikitati pallide ja rõngastega. Lõpuks anti ka lastele võimalus ise pallide ja kurikatega žongleerida, lakke kinnitatud rõnga küljes rippuda ning küsida sõbralikult tsirkuseperelt kõike, mis vähegi pähe tuli.

Küllike Zukker
Vasalemma Lastekaitse Seltsi liige
(artikkel on avaldatud Vasalemma Valla Infolehes)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar