10.12.2005. aastal loodud seltsi eesmärk on kõigi Vasalemma valla laste õiguste, arengu ja huvide kaitsmine.
Seltsil on 14 liiget ning juhatus, kuhu kuuluvad Tiiu Mets, Küllike Zukker, Liivika Erissaar, Hanna Uustal ja Kaire Veeroja-Vannaasseme.

reede, 2. detsember 2011

Lugu sellest, kuidas päkapikud orienteerudes Vasalemma tundma õppisid

Lund ei olnud. Aga olid lumetants, mängud, piparkoogid, jõulukaardid, laat, tõrvikud, kuusepuu ja üks korralik orienteerumine.

27. novembril toimus Vasalemmas kogupereüritus Päkapikkude orienteerumine, mis tõi üle valla kokku peaaegu sada osalejat, kes üheskoos oma kodukanti rohkem tundma õppisid ning esimest adventi tähistasid.

Päeva tähtsündmuseks kujunes kaheksast kontrollpunktist koosnev orienteerumisrada. Rajale mineku eelse soojendusena korraldati jõuluootusele kohane lumetants. Eks ikka selleks, et jõuludeks paks lumevaip Vasalemma endasse mässiks. Teele tuisanud kolmteist meeskonda näitasid aga kõige ehtsamalt seda, milline üks kogu pere ja valla üritus olema peab – suurimas meeskonnas oli kümme osalejat ning noorim teele mineja naudib vankrisõitu seni kuni käima õpib.

Kodukoha orienteerumine ei tähendanud vaid oma koduõuel, sõbra ja naabri hoovis kaardi järgi erinevate kohtade üles leidmist, vaid uuris ka osalejate teadmisi kodukoha ajaloost. Ühise teadmistekontrolli tulemusena teame nüüd kõik, et parun Kurt Fersen oli see, kes jagas talle kuulunud Vasalemma alad kruntideks ning pani nende müügiga aluse aleviku tekkele, et bussijaama juures tegutses Kuljuse kõrts, et II maailmasõja eelsel ajal oli seltsimajas hobusetall ning oskame igale Vasalemma tulnud uudistajale näidata, kus asus lubjavabrik, leivatööstus, apteek, karn ja piimapunkt.

Lumeootel orienteerumisrajalt tagasijõudnud said nautida sooja glögi, osaleda jõulukaartide meisterdamise või piparkookide kaunistamise töötoas, märkida suurele Vasalemma valla kaardile endale olulised paigad ning ostelda pisikesel jõululaadal. Viimase müügilettidelt võis leida kõike jõuludeks vajalikku alates ehetest, kuusekaunistustest, kaasaegsetest ehk Hello Kitty ja Muumide kujulistest piparkookidest kuni magusa meeni.

Suures melus korraldati ühised ringmängud, söödi soojad saiakesed ning autasustati tublimaid orienteerujaid. Õues võimust võtva hämaruse ning vihma trötsimise vaimus seati üheskoos rongkäiguna tõrvikute valgel sammud suure kuuse juurde. Laululaste esitatud jõululaulud ning suurel kuusel küünalde süütamine andsid kinnituse – jõulud lähenevad ja ega ka tali taeva saa jääda.

Vasalemma Valla Lastekaitse selts tänab siiralt ja südamest kõiki osalejaid, laululapsi, korraldusel olulise panuse andnud Vasalemma Hariduse Edendamise Seltsi, Vasalemma Eluterve Keskkonna Seltsi ja Vasalemma Aedlinna Seltsi ning rahaliselt toetanud Leader programmi, Vasalemma vallavalitsust ja Branta kantseleikaupade poodi.









1 kommentaar:

  1. Rohkem pilte leiate Vasalemma Noorteka Facebooki lehelt: http://www.facebook.com/pages/Vasalemma-Noortekas/125183120911249.

    VastaKustuta